Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bratislava Ctk Slovensky Premier Robert Fico Podstoupil V Noci Na Ctvrtek Operaci Po Stredecni Strelbe Pri Niz Byl Postrelen Podle Informaci Denniku N Je Fico Po Zakroku Pri Vedomi

Slovenský premiér Robert Fico podstoupil operaci po střelbě

Bratislava (ČTK) - Slovenský premiér Robert Fico podstoupil v noci na čtvrtek operaci po středeční střelbě, při níž byl postřelen. Podle informací Denníku N je Fico po zákroku při vědomí.

"Premiér Robert Fico je po operaci. Stav pacienta je stabilizovaný, je při vědomí a komunikuje," uvedl pro slovenský list Denník N ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský. Slovenský premiér byl postřelen v obci Handlová, kde předtím absolvoval výjezdní zasedání vlády.

Podle informací Denníku N se incident stal před místním kulturním domem, kde Fico chtěl pozdravit příznivce. Útočník na něj vypálil několik ran ze střelné zbraně a poté utekl. Fico byl okamžitě převezen do nemocnice v nedaleké Žilině.

Robert Fico se narodil v září 1964 v Topoľčanech. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě a působil jako advokát. V roce 2003 vstoupil do politiky a v roce 2006 se stal předsedou vlády, kterou vedl do roku 2010. V roce 2023 byl znovu zvolen do čela slovenské vlády.


Comments